کوفته تبریز، میراث منطقه


به گزارش ایسنا، مسئول ثبت میراث ناملموس آذربایجان شرقی، علی فلسفی میاب، مهارت سنتی پخت «کوفته تبریز» با شماره 1789 در تاریخ 10 اسفند 1396 در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسید. جزئیات این مورد و ارزش های فرهنگی و جایگاه این غذای سنتی را بیان کرد: کراکر تبریزی یکی از غذاهای فرهنگی استان آذربایجان شرقی است که این غذا در هر خانه ای از این استان تهیه می شود و تاکنون بوده است. به عنوان یکی از غذاهای گرانبهای این منطقه ملی شده است.
این کارشناس ثبت نام افزود: جیرجیرک تبریزی در زمستان و در اعیاد مذهبی و ملی تهیه می شود و در شهرهای دیگر نیز قابل تهیه است اما همانطور که از نامش پیداست غذای تبریزی است و در طرز پخت و شکل ظاهری آن تفاوت هایی وجود دارد. . با سایر شهرها کوفته تبریزی معمولاً در اندازه های بزرگ تهیه می شود و گوشت به کار رفته در آن به جای چرخ کردن، با دست در هاون سنگی یا چوبی آسیاب می شود. یک تخم مرغ آب پز داخل کوفته قرار می گیرد. لپه، آلو، سبزی، زرشک، نمک و فلفل، پیاز، روغن و زردچوبه از دیگر مواد اصلی مورد استفاده در کوفته تبریزی است که در مناطق دیگر نیز استفاده می شود.
به گفته فیلسوف میاب، این غذای تبریزی یکی از ارزش های مهمان نوازی آذربایجان شرقی است. زیرا خانواده ها بیشتر این غذا را برای میهمان عزیزانشان تهیه می کنند و با این کار از مهمانان خود قدردانی می کنند و در برخی مناطق آذربایجان شرقی حتما این غذای سنتی را برای عید قربان و غدیر آماده می کنند.
به استثنای کوفته تبریزی، مهارت یا روش پخت بیش از 28 نوع غذای محلی و سنتی آذربایجان شرقی به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

حتما بخوانید:
معرفی ایده های جذاب برای طراحی کناف سقف شیب دار + 30 مدل عکس
قدرت گرفته توسط وبسایـــت سمنـــدون

منبع: اطهرنیوز

دیدگاهتان را بنویسید

hacklink al hd film izle php shell indir siber güvenlik android rat duşakabin fiyatları hack forum fethiye escort bayan escort - vip elit escort html nullednulled themesjoybetMobil Ödeme Bozdurmarekorbetgenco bahis